9 belangrijke adviezen voor het professionaliseren van jouw virtuele meetings

Door Pieter Noullet • LeaseLine bv • 20 11 2020Iedereen die regelmatig meetings houdt, herkent ze wel, de virtuele ‘vergader-ergernissen’.

Vanuit onze leerfouten helpen we je graag op weg naar een professioneel meeting klimaat.

 

blog virtueel vergaderen

@alexeyzhilkin

 

 

 

 

 

 

 

 

Virtuele meetings zijn vandaag talrijker en belangrijker dan ooit. Want het coronavirus dwingt ons om onze fysieke sociale contacten te verminderen en dat laat zich voelen in onze job en professionele contacten.

De technologie helpt ons hier gelukkig bij.
Niettemin ervaart ieder van ons ook dat deze steken laat vallen. Soms tot grote frustratie.

Je kent ze vast wel, die ‘onzichtbare gesprekspartner’ door een te sterk belichtte achtergrond? Of de ‘bevroren collega’ in vreemde pose door haperende verbinding?

En hoe genant, dat moment waarop je beseft dat je de laatste 30 seconden van jouw belangrijke pitch tegen een muur praatte. ‘Weg connectie, weg pakkend resultaat’.

Dus we (her)kennen de frustraties. Want de afgelopen maanden hebben we bij LeaseLine honderden online meetings gehouden en dat gebeurde met vallen en opstaan.

Terugblikkend delen we graag onze leerervaring met jou.
Laat los dus die frustraties, want hier volgen onze oplossingen.

 

  1. STABIELE VERBINDING

In de eerste plaats is de kwaliteit van verbinding een belangrijke factor. Gebruik indien mogelijk een netwerkkabel, die elimineert meteen de zwakste schakel. Als je toch draadloos verbindt, zoek dan de plaats met het beste bereik.

 

  1. EXTRA CAMERA

Ook de kwaliteit van jouw camera is belangrijk. Ingebouwde camera’s leveren tegenwoordig prima beeld, uitgezonderd in contrastrijke situaties (te licht, te donker). Voeg daarom een goede externe webcam toe, die kan d.m.v. een HDR-functie beter om met contrasten en zorgt dat je beter in beeld komt door diverse instelmogelijkheden.

 

  1. EXTERNE GELUIDSBRON

Geluidskwaliteit verbeter je erg eenvoudig door gebruik van een headset. En voor zij die een headset te groot vinden, zijn oortjes met microfoon in de draad of airpods een prima oplossing.

 

  1. TWEEDE SCHERM

Een tweede scherm is een zegen als je vaak presentaties geeft. Zo kan je op het ene scherm de gesprekspartners weergeven en op het andere scherm jouw presentatie. Zonder geknoei met de grootte van vensters. Elk van onze medewerkers heeft voor hun home office een tweede scherm.

 

  1. KEUZE MEETING PORTAAL

Experimenteer met meetingsoftware. Er zijn verschillende meeting portalen, elk met hun voor- en nadelen. Bij LeaseLine vinden het belangrijk om ons zoveel mogelijk te schikken naar het gewenste portaal van de klant. Zoom, Teams, Skype, Whatsapp of Google Hangouts, wij ontmoeten de klant graag in hun vertrouwde omgeving.

 

  1. ACHTERGRONDCHECK

Zorg voor een neutrale achtergrond. Die hoeft niet noodzakelijk maagdelijk wit te zijn, maar een drukke of rommelige achtergrond wordt afgeraden. Je kan jouw achtergrond in Zoom ook vervangen door een virtuele achtergrond. Onze mensen gebruiken vaak een achtergrondfoto met het panoramische uitzicht vanuit ons kantoor te Antwerpen.

 

  1. JUISTE LICHT

Stem jouw belichting goed af. Plaats indien mogelijk een bureaulamp voor je, achter jouw scherm en richt deze lamp naar jezelf. Dit zorgt voor een diffuus licht.

 

  1. JUISTE OOGPOSITIE

Zorg ervoor dat jouw camera op ooghoogte komt en dat je recht voor de camera zit. Leg desnoods wat boeken onder je laptop voor een betere beeldpositie.

 

  1. DEMP ACHTERGRONDGELUID

Zorg voor een stille omgeving en zoek vooraf de ‘mute’ knop in je meeting portaal. Zodat je bij storende onverwachte geluiden snel je microfoon kan uitschakelen.

 

 

Uiteraard begroeten we bij LeaseLine onze klanten nog steeds graag met een persoonlijke, krachtige handdruk. En niets vervangt onze lekkere Nespresso koffie op kantoor. Toch denken en doen we graag mee in de versnelde digitale professionalisering.

Professioneel uitgevoerde virtuele meetings zijn namelijk een prima oplossing voor korte, snelle gesprekken of lange reisafstanden.
Door deze simpele adviezen toe te passen bespaar je jezelf (en anderen) een hoop virtuele frustraties. Succes!

 

Meer over digitale oplossingen? https://www.leaseline.be/sectoren/it-ai-industrie/

Meer over LeaseLine? https://www.leaseline.be

A conference call in real life? https://youtu.be/DYu_bGbZiiQ

 

Heb je zelf nog inspirerende tips? Deel ze met ons!

Straight to the best solution

Informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem contact op via dit formulier of bel ons.

Hoofdkantoor LeaseLine Benelux
Lange Lozanastraat 260 bus 62
2018 Antwerpen (België)

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder